top of page

WIE WE ZIJN

We zijn een nationale burgerbeweging die pleit voor een ommekeer in de corona-aanpak voor ons land. 

 

We zijn geen corona-ontkenners maar het is onze overtuiging dat we in een poging om dit virus in te dammen onze samenleving op een pijnlijke manier aan het ontwrichten zijn.

 

Steeds meer experten roepen steeds luider dat de nadelen, van deze ongetwijfeld goed bedoelde maatregelen, groter zijn dan de beoogde voordelen. 

We zien ook dat de maatregelen om ons te “beschermen” van het virus leiden tot:

  • meer ziektesymptomen bij niet-coronapatiënten (fysisch, mentaal en emotioneel)

  • meer doden (tekort aan opvolging van andere ziektes, zelfmoord, depressie,..)

  • eenzaamheid

  • armoede

  • angst

  • verdamping van sociaal contact die de essentie is van een mensenleven 

Onze objectieven

Terug kunnen leven op een normale manier. Het leed verminderen van zoveel mensen die vandaag de gevolgen moeten dragen van verregaande crisismaatregelen.  En dit liever vandaag dan morgen. 

Vandaag is utopisch, maar we zijn ervan overtuigd dat we de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen versnellen en dat een andere corona-aanpak mogelijk is voor ons land.

 

Een beweging zijn die verbindt. We zullen burgers en burgerinitiatieven helpen en ondersteunen met het plannen en uitvoeren van positieve acties die bijdragen tot een ommekeer bij onze beleidsmakers. 

Deze initiatieven gaan enerzijds hoop geven en anderzijds willen we tonen dat het mogelijk is om op een rustige en beleefde manier een juiste boodschap over te brengen.

 

Aanpassingen in de aanpak op korte termijn eisen, en week na week met gefundeerde en geargumenteerde bijkomende aanpassingsvoorstellen komen voor een snellere exit-strategie.

 

Tot een ambitieus versoepelingsplan komen, waarin menselijkheid centraal staat, in plaats van besmettingscijfers. 

 

We zijn ons ervan bewust dat het een moeilijke taak is om alle nuances in het coronadebat te vertegenwoordigen, daarom focussen we ons ook op gerichte en onderbouwde vragen stellen.

hoe gaan we tewerk

Op een constructieve en hoopvolle manier een debat eisen om onze beleidsmakers (politici, virologen, epidemiologen, biostatistici,…)  te verplichten om te luisteren naar onze kritische vragen en er op antwoorden.

 

Zoveel mogelijk Belgen verenigen om eindelijk echt druk te kunnen zetten op onze regering om de corona-aanpak om te gooien.

 

Via deze website opiniestukken en wetenschappelijke studies delen, om onze gezamenlijke kritische kijk te stimuleren. 

 

We gaan de komende dagen en weken met allerlei initiatieven komen om onze beweging zichtbaar te maken op straat, in de winkels, thuis, in de media, etc. 24u/24u, 7d/7d. 

 

Vragen aan iedereen die onze beweging steunt om ons logo zoveel mogelijk te gebruiken en te verspreiden om aan te tonen hoeveel mensen nood hebben om terug te LEVEN. 

restartlife circle small.png
bottom of page